Co je to vizuální marketing?
[ Zveřejněno: 21.5.2024 ]

Vizuální marketing je obor, který se zaměřuje na vše, co vnímáme očima a jak to ovlivňuje naše rozhodování a vnímání značek. Zahrnuje různé prvky, jako jsou internetové stránky, firemní loga, polepy aut, firemní stejnokroje a další vizuální prezentace.

Pojem „vizuální marketing“ se objevil začátkem 60. let 20. století. Jeho podstatou je vytvoření silného vizuálního spojení mezi značkou a pozitivním pocitem, který zákazník prožívá při interakci s produktem nebo službou. Cílem je, aby si zákazník při dalším nákupu na přeplněném trhu jednodušeji vzpomněl na značku, kterou má spojenou s pozitivními emocemi.

Klíčovým prvkem vizuálního marketingu je firemní logo. Jedná se o jeden z nejdůležitějších prvků vizuální identity firmy. Nakupující si nejčastěji zapamatují logo a spojují si ho s produkty nebo službami společnosti. Trendy v designu log směřují k jednoduchosti, protože jednodušší loga jsou snáze zapamatovatelná.

Dalším významným prvkem vizuálního marketingu jsou webové stránky, které jsou dlouhodobou investicí do vizuálního marketingu a měly by představovat firmu ve všech aspektech. Prezentují firmu současným i potenciálním zákazníkům, partnerům, zaměstnancům a široké veřejnosti. Dobře navržené webové stránky mohou ovlivnit, jak veřejnost firmu vnímá.

Vizuální marketing pomáhá firmám vytvořit nezapomenutelnou prezentaci, která zvýší povědomí o značce a podpoří její pozitivní vnímání.

Neváhejte kontaktovat odborníky, kteří poradí a pomohou se správnou aplikací vizuálního stylu. Naše společnost ANERI s.r.o. z Liberce nabízí dlouholeté zkušenosti s řešením kompletního marketingu včetně propracovaného vizuálního stylu firmy.

Web musí být přehledný a srozumitelný

Web musí být přehledný a srozumitelný Je pochopitelné, že váš web je pro vás zcela srozumitelný a přehledný, protože jej znáte do detailů. Zůstává však otázkou, zda je stejně srozumitelný a přehledný i pro vaše potenciální zákazníky. Nabízíme vám pohled...

Zaujměte reklamním textem

Reklamní text musí zaujmout, aby byl pro cílovou skupinu poutavý a čtivý. Sestavení reklamního textu není pouhé napsání jednoduchého popisu nabízeného produktu. Při tvorbě reklamního textu  je dobré se na něj dívat očima potenciálního čtenáře. Text musí být zajímavý...

ANERI s.r.o., Hodkovická 52/52
460 06

Odpovědný zástupce: Dalibor Kotek – jednatel
Informace o zpracovánáí osobních údajů

IČ: 25429469
DIČ: CZ25429469

+420 602 458 045
aneri@aneri.cz

Ochrana osobních údajů
© 2024 ANERI s.r.o.